Van 1 tot en met 9 oktober is de Week van de Scheidsrechter. Dit is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Van 1 tot en met 9 oktober 2016 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamenlijk de scheidsrechters, juryleden en officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet.

KV It Fean en KC Boelenslaan steunen dit initiatief door in deze week hun eigen en bezoekende scheidsrechters te belonen met een lekkere traktatie.

Een klein gebaar voor de grote inzet van deze helden! Er wordt wat afgefoeterd op scheidsrechters. En complimenten hoor je nauwelijks. Vaak wordt vergeten: zonder scheids geen wedstrijd! De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt door spelers en ouders vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het bevlogen vrijwilligers binnen een vereniging - mensen met passie voor korfbal die in hun vrije tijd op het veld staan. En vaak blijken de korfbalspelregels bij zowel spelers als ouders niet bekend, waardoor er onterecht gemopperd wordt na een terechte beslissing van de scheids. Bezoek daarom eens spelregelavond die KV It Fean/KC Boelenslaan organiseert. Dit geeft je een hele andere kijk op beslissingen van een scheids en het is nog gezellig ook.

Geef elkaar de hand
Deze speciale week biedt de mogelijkheid aandacht te vragen voor het thema ‘Geef elkaar de hand’. Daarmee wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet altijd op andere niveaus. Een hand geven lijkt overbodig, maar geeft de scheids een stukje waardering voor zijn inzet. En dat hebben deze helden echt verdiend!

 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!