Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de B1 maakte hun debuut in het wedstrijdkorfbal. Al vroeg begonnen dit seizoen met de voorbereiding om zo een basis te leggen voor een goed seizoen. De resultaten in de voorbereiding waren hoopgevend en vol vertrouwen werd er naar de 1e wedstrijd thuis tegen AVO B2 uitgekeken.

It Fean B1 begon goed aan de wedstrijd en wist meteen goede kansen te creëren. Door snel spel wist It Fean B1 meteen een voorsprong te nemen. Na de snelle voorsprong was het AVO wat meer mee ging doen en profiteerde van het feit dat It Fean B1 veel goede kansen miste. Toch bleef de B1 de bovenliggende ploeg en werd de rust bereikt met een voorsprong van 3 doelpunten.
In de rust een 3-tal verse wissels ingebracht en een aantal aanwijzingen gegeven.
De 2e helft was qua spel een kopie van de 1e helft. It Fean B1 de betere ploeg die vergat om al snel een ruime voorsprong te nemen en daardoor AVO in de wedstrijd hielp. Toch liet de b1 door hun werklust en bij vlagen goede spel zien dat er veel mogelijk is dit seizoen. Verdedigend werd er veel druk gegeven op de spelers van AVO die hierdoor weinig goede kansen kregen.
Aanvallend bleef It Fean B1 door hard te werken regelmatig hun goals maken. Hierdoor wist It Fean B1 uit te lopen en een mooie 14-7 eindstand op het scorebord neer te zetten.
Een goede en zeer verdiende overwinning van de B1 die hier mee laat zien dat we thuis horen op dit niveau.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 17-09 thuis tegen De Walden B1. De wedstrijd begint om 10:15 uur.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!