Hoewel basketbal en korfbal toch enorm van elkaar verschillen zijn er ook overeenkomsten. Met die gedachte organiseerde de KV It Fean voor haar selectie, junioren en derde seniorenteam een tweetal basketbalclinics.

De eerste was voor de kerst, het ICT talentencentrum van basketbal Friesland was bereid om in een tweetal clinics een aantal onderwerpen zoals techniek, positiespel en verdedigingselementen uit te werken. Basketbaltrainer Jan van de Werf legde het aanvallende positiespel uit waaruit niet alleen de discipline in taken bleek maar ook hoe je verdedigers kan weglokken bij de aanvallers. 

Diverse puur bal-technische oefeningen bleek voor ons korfballers nog best lastig met een veel zwaardere bal en ook nog kunnen bewegen met die bal. Enkele jeugdtrainers van KV It Fean konden juist die technische loop, gooi en vang oefeningen eigenlijk direct gebruiken in hun eigen trainingen. 

Ook in de tweede clinic werd uitgebreid aandacht besteed aan de techniek, het voetenwerk waar ook korfballers enorm van kunnen leren of het 1 op 1 verdedigen van een bewegende aanvaller waren interessante aanknopingspunten voor de korfbaltrainingen. 

Beide clinics werden natuurlijk afgesloten met een basketbalpartij waar natuurlijk het plezier ook een belangrijk onderdeel was van deze twee clinics.

 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!